dimarts, 17 de febrer del 2015

Frikades per internet

















Que a internet hi pots trobat qualsevol cosa crec que ja no és una notícia especialment espectacular. Que d'entre aquestes 'qualsevol cosa' s'inclou qualsevol fricada que us pugueu imaginar crec que tampoc sorprèn a ningú. D'acord. Però almenys, deixeu-me que us expliqui d'alguns sites que potser , si no us sorprendran, com a mínim us divertiran.

La primera. De ben segur que alguna vegada heu sentit a parlar d'alguna notícia de la que tothom en parla, tothom està convençut que és verídica, però ningú en pot aportar evidències raonables. No sé, com per exemple, que no hi ha premi Nobel de Matemàtiques, per que la dona d'Alfred Nobel el va enganyar amb un matemàtic; o que el Ricky Martin volia donar una Sorpresa-Sorpresa a una fan seva i la sorpresa se la va endur ell amb una visió d'un pot de melmelada, un gos, i ara no recordo que més... =8-) ..., dolents... ; o que la Coca Cola deu el seu nom a què la fórmula original incloïa cocaïna... Es coneixen com a llegendes urbanes, i algunes son certes, i d'altres no. I la web “Snopes” n'explica moltes d'elles i en revela la seva veracitat o falsedat. Us sorprendran moltes d'elles (Nobel mai es va casar...  #spoiler)


Sabeu que son els Easter Eggs? Si, es clar, ous de pasqua... però no en sentit estricte, si no figurat... Son petites bromes que els autors inclouen a les seves obres. Per exemple, els cameos de les pel·lícules; o la inclusió de referències ocultes als llibres; o petits programes ocults si petgem combinacions impossibles de tecles dins d'algun programa (com els simuladors de vol o els pinball de l'Excel). A la web “Easter Eggs” en recullen forces categoritzats per cine, llibres, software, series Tv... Una autèntica biblioteca de les bromes.

Si el que busqueu és 'rankings bizarros' o 'llistes de les coses més rares que us podríeu imaginar' no us podeu perdre la web “oddee”. Des de les 10 persones més lletges, a les 10 operacions d'estètica o tattoos més mal fets, passant per els 10 llits més originals, o les 10 habitacions d'hotel més cares... de tot i del més estrany.

Però per web sorprenent, mireu “20q”;. es un motor de preguntes alimentat per les respostes d'altres usuaris. El repte és endevinar en què estàs pensant en base a 20 preguntes que et farà la web. Intel·ligència artificial i aprenentatge en estat pur... a vegades fa por veure la velocitat en que endevina el que penses.

No em digueu que no... navegar és divertit.


@jignasib

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada